Bin 200 yataklı bölge hastanesinin sözleşmesi 12 eylül'de imzalanıyor

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Kamu Hastaneler Birlikleri tarafından yaptırılacak olan ve Mersin’in de arasında bulunduğu bazı illerin bölge hastanelerinin sözleşmelerinin 12 Eylül Perşembe günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla imzalanacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bin 200 yataklı bölge hastanesinin sözleşmesi 12 eylül'de imzalanıyor

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Kamu Hastaneler Birlikleri tarafından yaptırılacak olan ve Mersin'in de arasında bulunduğu bazı illerin bölge hastanelerinin sözleşmelerinin 12 Eylül Perşembe günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla imzalanacağını söyledi.

Merkez Toroslar ilçesinde yapılacak hastane ile ilgili açıklamalarda bulunan Salt, haberi Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'dan aldığını belirtti. Bu haberi sevinçle karşıladıklarını kaydeden Salt, “Bu Mersin için önemli, tarihi bir gün. Mersin ortalama yatak sayısı açısından Türkiye ortalamasının altındaydı. Ama bir taraftan bu bölge hastanesi, bir taraftan merkezde hızlı bir şeklide yapımı devam eden üniversite hastanesi, bir taraftan Toros Devlet Hastanesi'nin birinci kısmı olan 250 yataklı bölüm açıldı ve şimdi de diğer 250 yataklı diğer kısmın inşaatı sürüyor. En önemlisi 6 büyük bloktan oluşan, bin 200 yataklı dev bir hastane kompleksinin temelinin atılacak olması Mersin için çok büyük kazançtır. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.

“MERKEZ DIŞINDA İLÇELERDE DE HASTANELER YAPILDI”

Mersin merkez dışında ilçelerde de hastanelerin yapıldığına dikkat çeken Salt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çamlıyayla'da, Erdemli'de, Silifke'de ve Mut'ta hastaneler yapıldı ve teslim edildi. Tarsus'taki hastanenin temeli de bugün yarın atılacak. Oradaki gecikme belediyenin arsa konusunda gösterdiği yavaş tutumdan kaynaklandı. Aynı şekilde Anamur'da da hastane temeli atılacak. Yani ilçelerde de hastanelerin bir kısmı hizmete girdi bir kısmı da yapım aşamasında. Diğer taraftan da ağız ve diş sağlığı merkezlerini güçlendiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda Mezitli'de ağız ve diş sağlığı merkezi açıldı. Şu anda Toroslar'da yapılan ağız ve diş sağlığı merkezi içinde gün sayıyoruz. Bir iki hafta içerisinde müteahhitten teslim alınacak ve orada vatandaşımızın hizmetine girecek.”

"2002'DEN SONRA TÜRKİYE'DE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÇAĞ ATLANILMIŞTIR"

2002'den bu yana Türkiye'de sağlık sektöründe, özellikle kamu hastaneleri konusunda çağ atlanıldığını vurgulayan Salt, “Yani 2002'deki görüntüle cihazları ile şu andaki görüntüleme cihazları, ilaçların tür, çeşitliliği ve niteliği çok farklı ve gelişmiş durumdadır. MR cihazları eskiden 4 boyutlu çekerken şimdi 18 boyutlu çekimler yapıyor. Tabi bu cihazlarda artık sadece İstanbul, Ankara veya büyük üniversitelerde yok. Bu cihazlar hemen hemen her yerde var. Bunlar güzel şeyler. Bu Kamu Hastaneleri Birliği'nin de oluşturulması, belirlenen personel politikası bunların daha verimli çalışmasını sağlamıştır. 2014 yılından itibaren de inşallah tüm alımlar, tüm ihaleler merkezi olarak, tek bir noktadan yapılacaktır. Buda çok büyük faydalar sağlayacaktır. Fiyat birliği, hizmet birliği sağlayacaktır. Kaliteli ve standartları yükseltecektir” ifadelerini kullandı.

Salt, Kamu Hastaneler Birlikleri tarafından yaptırılacak olan ve Mersin'in de arasında bulunduğu bazı illerin bölge hastanelerinin sözleşmelerinin 12 Eylül Perşembe günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla imzalanacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber